Úrkút

2016.05.18. 10:58

Ünnepi csillagtúra

Kab-hegy – Születésnapi csillagászati túrát szerveztek az Úrkúti Csillagászati Klub tagjai – tájékoztatta lapunkat Ivanics Ferenc klubvezető.

Penk Tímea

Csaknem ötven kirándultak Úrkútról a Kab-hegyre, a gyermekektől egészen a nyugdíjas korosztályig. A legfiatalabb résztvevő egy 14 hónapos kisgyermek volt, akit az édesanyja  babakendőben vitt a hegy csúcsára.

– Eső nélkül tudtunk feljutni a hegyre, de sajnos a vastag felhőzet megakadályozta a Nap megfigyelését és a napkályha használatát. A panoráma azonban csodálatos volt, a  felállított műszereket örömmel próbálták ki a túrázóink – számolt be Ivanics Ferenc. A kirándulók láthatták a Tapolcai-medence néhány tanúhegyét, járókelőket a Kinizsi várnál, és néhány még távolabbi objektumot.

A születésnapi túrán sikeresen töltötte ki a totót Fodor Gábor, Rácz András és Kurucz Endre, akik könyvjutalomban részesültek. Szalonnasütés után indultak haza a csillagtúrázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!