Utcazene

2011.06.22. 09:40

Hajrá utcazene!

Veszprém - A hazai fesztiválszezon legegyedibb darabjaként is bátran definiálható utcazene idén már tizenegyedik alkalommal pezsdíti fel a királynék városának mindennapjait.

Szabó Péter Dániel

Július 13-16 között újfent hazai és küldöldi zenekarok és előadók tucatjai szórakoztatják majd a nagyérdeműt Veszprémben. - A fesztivál révén 10 év alatt a város felkerült a világzene térképére, híre ment a családias hangulatú rendezvénynek. Talán ennek is köszönhető, hogy idén már olyan, európai szinten is komoly elismertségnek örvendő zenészek fogadták el a meghívásunkat, mint Roy Paci, a Los del Abajo, Tonino Carotone vagy épp a dzsembori fő attrakciókjának számító Gentleman - mondta el a szerdán tartott sajtótájékoztatón Muraközy Péter főszervező.

- A felmérések szerint a veszprémiek által legkedveltebb, s leginkább látogatott rendezvény az utcazene, így nem is kérdés: az önkormányzat dolga, hogy lehetőségeihez mérten felkarolja a fesztivált - tette hozzá Porga Gyula polgármester, aki egy Hajrá utcazene! felkiáltással is jelezte, a szívén viseli az évtizedes veszprémi rendezvény sorsát. Elmondta azt is, a város idén 8,3 millió forint támogatást biztosít a szervezőknek, valamint a belváros takarítását és a szemét elszállítását is magukra vállalják.

Ami a részletes programot illeti, a idén is három nagy és öt kisszínpadon bazseválnak majd a résztvevő csapatok. A tavalyi kezdeményezést folytatva a várba ezúttal is belépőjegy vagy bérlet megváltásával lehet majd bejutni, a többi program ingyenes lesz. A Szentháromság téren a fent említett német világsztár, Gentleman mellett színpadra lép például az Irie Maffia, míg az Óváros téren olyan bandák adják majd a talpalávalót, mint a Kiscsillag,a Club des Belugas, valamint a az utcazene törzsvendégének is bátran titulálható olasz-svájci brigád, az I Skarbonari.

Az egykori Séd mozi előtti parkban kap helyet idén veszprémi zenészeket felvonultató színpad, ahol többek között a Vad Fruttik, a Hősök, a Rubber Puppet, az LGT Emlékzenekar, a Bluesberry és a Hollywoodoo nyomja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!