Utcazene

2011.07.13. 16:48

Megfagyott Muzsikus Kultúrpavilon

A város építészei és építészhallgatói összefogtak az alkotó fiatalokkal és saját színpaddal indultak az Utcazene Fesztiválon.

Tiger Szabolcs

Mielőtt félreértenék, most nem egy frissen alakult együttes megalakulásáról van szó, mindinkább a fesztivál egyik nagy civil-kezdeményezéséről. A Veszprémi Építész Klub és Alkotóműhely (VÉKA) a Hotel mögötti téren állította fel a Megfagyott Muzsikus Kultúrpavilonnak keresztelt állomását, majd közösen a Mezítláb Műhely fiatal, összművészeti alkotóival, programokkal töltötték meg azt.

- Az elsődleges célunk, hogy az építészetet, mint önálló művészeti ágat mutassuk be a nagyközönségnek. Főként szakmai programokkal készülünk: előadásokkal, beszélgetésekkel a környezettudatos építkezésről és háztartásról. Abszolút gyakorlat orientált formában - árulta el lapunknak Kazinczy Gyöngyvér, az egyik főszervező.

- Lesznek városi séták, idegenvezetővel, mindennap más tematika alapján. Illetve ismét bemutatkozik a belvárosi rehabilitáció terve, kiemelve az építészeti szempontokat. A fesztivál délelőttjein nálunk a gyermekek lesznek a középpontban és szívesen ajánlom a tagjaink műveiből készült állandó kiállítást is – tudtuk meg.

De a Mezítláb Műhely pszichológusai, grafikusai, jógaoktatói és táncosai által tervezett programok is figyelemfelkeltőek. A fesztivál ideje alatt látogatható Bolyongó-Barangoló Élménylabirintus a mások és önmaguk felfedezésre nyitott érdeklődőket invitálja.

Még több infó és kép az Utcazene Fesztiválról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!