Várpalota

2011.12.13. 09:10

Nyugdíjasok borúton

Sóly - Borúti programokat is szervez a Sólyi Kertbarát Kör, melyen öt-tíz pincébe viszik el a látogatókat.

MTI

Legutóbb a Litéri Nyugdíjas Klub tagjait látták vendégül a már szépen tisztuló újboraik kóstolására. Ötvenkét klubtag érkezett hozzájuk Kondics István elnök vezetésével. Nagy Lajos vörös-, Gáspár Lajos, Varga József, Horváth Tibor, Bartkó József fehér-, Kondics István vörös- és fehérborral egyaránt megkínálta a látogatókat.

A Cifra-házban Árkovics József borász illatos forralt borral várta a bortúrázókat. A kertbarát kör asszonyai jóvoltából lila hagymás zsíros kenyeret és sós süteményeket kóstolhattak a borhoz és a beszélgetéshez. Az amúgy is jó hangulatot Nádasdi Elemér tangóharmonikájával még tovább javította.



A muzsika szüneteiben Varga Józsefné Milike foglalta össze a szőlőhegy történetét az 1800-as évektől napjainkig. A sólyi kertbarátok és a litéri nyugdíjasok régóta ápolnak kitűnő kapcsolatokat egymással. Most is este lett vége a találkozónak, és a vendéglátók a régi baráti kapcsolatokra való tekintettel nem fogadtak el hozzájárulást a költségeikhez.

A sólyi kertvárosban a jó időt kihasználva most is sokan tevékenykednek a pincékben és az ültetvényeken. Hordót mosnak, a pincében rendezkednek, és persze arra is jut idő, hogy megkóstolják a borokat. Árkovics József szerint az idei évjáratú borok nagyon finomak, harmonikusak, jó minőségűek. Egyetlen pincében érzik úgy, hogy valami hibája van a bornak, még ezen a héten laboratóriumi vizsgálattal keresik meg a diszharmónia okát, és remélhetőleg hamar ki tudják küszöbölni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!