Várpalota

2011.12.16. 17:38

Olimpiai bajnokok az ötkarikás kiállításon

Várpalota - Ambrus Miklós és Gedó György olimpiai bajnokok is ellátogattak a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör (VOBK) ötkarikás kiállítására.

Szabó Péter Dániel

A közelgő nyári játékok kapcsán az 1948-as londoni olimpia, illetve a 75 évvel ezelőtt rendezett berlini seregszemlén győztes Rajczy Imre vívó életútja volt a Jó Szerencsét Művelődési Központban emeleti termében nyílt tárlat középpontjában. A kiállítás megnyitóján, amelyre szép számmal érkeztek a várpalotai sportbarátok, a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola diákjai a Jesse Owens bajnoki címéről is nevezetes 1936-os berlini olimpiáról készült összeállítással kedveskedtek a megjelenteknek, majd Poór Gyula, a VOBK elnöke köszöntötte a vendégeket.


 
- Hagyománynak is bátran nevezhető 2004 óta működő szervezetünk kiállítása, hiszen az elmúlt években több ízben is bemutattuk már több évtized sportemlékeit, mindig egy-egy olimpiát, s egy-egy bajnokot állítva a középpontba  mondta el az elnök, aki külön köszöntötte az ünnepségre ellátogató Ambrus Miklós (vízilabda) és Gedó György (ökölvívás) olimpiai bajnokokat, Dr. Jakabházyné Mező Máriát, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárát, valamint Csík Katalint, a berlini győztes, s a versenyre Várpalotán felkészülő úszó, Csík Ferenc lányát.

A paravánokon a fent említett sportemlékek mellett filatéliai összeállítást, korabeli újságokat és dokumentumokat, illetve a baráti kör tagjainak relikviáit is megtekinthették az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!