Várpalota

2013.04.01. 12:52

Elismerték a munkájukat

A Gábor Áron Nyugállományúak Klubja (GÁNyK) a katonai hagyományok ápolása és az ifjúság hazafias-honvédelmi nevelése területén végzett áldozatos munkája elismeréseként emléklapot vehetett át a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) éves küldöttgyűlésén.

Szabó Péter Dániel

Az elismerést _ amelyet az ország 118 tagegyesülete közül összesen négynek ítéltek oda _ Huszár János dandártábornoktól, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnökétől vehette át Budapesten Dobszai József nyugállományú alezredes, a GÁNyK elnöke. A négy évtizedes múlttal bíró szervezet tagjai közül többen is rangos honvédelmi elismerésben részesültek a közelmúltban. A Katonaözvegyek Országos Találkozóján Kránitzné Molnár Valéria vezetőségi tag a Honvédelemért kitüntető cím III. osztályát kapta meg, Fülöp Lászlóné klubtagnak pedig a BEOSZ elnöke, Kelemen József altábornagy adott át elismerő oklevelet.

 

Dobszai József nyugállományú alezredes a Honvédelemért kitüntető cím mindhárom fokozatával rendelkezik már (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A honvédelem ügyének több mint 50 évnyi szolgálatáért a Honvédelemért kitüntető cím I. osztályát vehette át Vargha Tamás, HM politikai államtitkártól a Stefánia-palotában Dobszai József klubelnök, aki így a rangos elismerés mindhárom fokozatával rendelkezik már. A nyugállományú alezredes kérdésünkre elmondta, a kitüntetés a GÁNyK vezetőségének és tagságának közös érdeme, a már említettek mellett dicséret illeti Cserei Mihály, Cseszneki Zoltán és Papp Sándorné munkáját is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!