Várpalota

2013.04.17. 10:35

Ötkarikás barátság

Tisztújító közgyűlésén továbbra is Poór Gyula alapító-elnöknek szavazott bizalmat a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör (VOBK) tagsága.

Szabó Péter Dániel

Az elnöki köszöntőt követően Miklós László, a VOBK titkára adott tájékoztatást a megjelent tagoknak a szervezet 2012-es tevékenységéről a Jó Szerencsét Művelődési Központban tartott közgyűlésen. Elhangzott, a Magyar Olimpiai Akadémiával (MOA) kiváló kapcsolatot ápoló kör taglétszáma továbbra is 28 fő.

Fotó: Szabó Péter Dániel

A tavalyi évben Vereckei Ákos és Pars Krisztián olimpiai bajnokok látogattak el egy-egy élménybeszámolóra Várpalotára, de Kapás Boglárka olimpikon úszó is a VOBK vendége volt a kistérségi iskolák diákjainak meghirdetett olimpiatörténeti vetélkedőn.

A titkár kiemelte, 2012-ben is nagy sikerrel szervezték meg a várpalotai baráti körök sportversenyét, decemberben pedig a művelődési központban ezúttal Kovács Pál emléke előtt tisztelegtek hagyományos kiállításukkal. A beszámolókat követően lemondott az egyesület vezetősége is, a tisztújító voksolás, majd a szavazatok összesítése után pedig kiderült, a megjelentek továbbra is Poór Gyulát bízzák meg a VOBK elnöki teendőivel. Alelnöknek Pócsik Józsefet, titkárnak Miklós Lászlót választották, az elnökségben pedig helyett kapott még Juhosné Vavró Zsuzsa és Pass László is.

Az idei tervekkel kapcsolatban elhangzott, az egyesület szeretné megrendezni hagyományos programjait, s további olimpiai bajnokok meghívása is szerepel a tervek között, ám az átalakuló városi civil támogatási rendszer, valamint az anyaszervezet, a MOA támogatásának elmaradása miatt nehéz esztendő elé néz a VOBK.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!