Várpalota

2013.08.27. 10:15

Vidéki nők elismerése

Nők a vidék felemelkedéséért címmel hirdet pályázatot a Régiók Nőhálózata Egyesület (REGNET), közölte lapunkkal Törzsök Károlyné elnök.

Szabó Péter Dániel

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 2008- ban döntött úgy, hogy minden év október 15-ét világszerte a Vidéki Nők Nemzetközi Napjaként ünneplik, reflektorfénybe állítva így a hétköznapok hősnőit.

- Hazánkban a nők nagy többsége él vidéken, s nehéz körülmények között hordja vállain nemcsak a saját, de a kapcsolódó generációk terheit is. Gondozza idős családtagjait, neveli gyermekeit, közben óvja és terjeszti népének kultúráját - mondta el kérdésünkre a Törzsök Károlyné, a Régiók Nőhálózata Egyesület elnöke.

Törzsök Károlyné 10 esztendőn át vezette az Írisz Nőegyesületet (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A Várpalotai Írisz Nőegyesületet tíz éven át vezető szakember hozzátette, október 19-én és 20-án a nemzetközi kezdeményezés részeként a vidéki nők országos konferenciáját rendezik meg Nagyatádon, amelyhez kapcsolódva pályázatot is hirdetnek. Azt a vidéki nőt keresik, aki megszemélyesíti mindazt az áldozatos munkát, amit a nők a családban, a munkában, a közéletben képviselnek. A díjra szeptember 15-ig civil- és jótékonysági szervezetek, önkormányzatok, oktatási intézmények, de magánszemélyek is javasolhatnak jelölteket.A beérkezett anyagokat zsűri bírálja el, amelynek elnöke Ertsey Katalin országgyűlési képviselő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!