Várpalota

2014.03.03. 13:25

A városért dolgozik a Várpalotai Városszépítő és védő Egyesület

Várpalota - A Jó Szerencsét Művelődési Központban tartotta beszámoló közgyűlését a közelmúltban a Várpalotai Városszépítő és védő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

A rendezvényen Petrovics László, a civil szervezet elnöke számolt be a 2013-as év eseményeiről. Elmondta, ugyan a rossz időjárás miatt március 15-én elmaradt hagyományos megemlékezésük gróf Zichy Béla nemzetőr sírjánál, ám négy nappal később megtartották a koszorúzást. Márciusban, ahogy évek óta mindig, ezúttal is meghirdette a Tiszta, virágos városért mozgalmat az egyesület, örömteli, hogy a pályázatra idén már közel százan adták be jelentkezési lapjukat. Az értékelő bizottság a nyár folyamán járta be az érintett házakat és utcákat, a díjak kiosztására pedig a Várpalotai Napok részeként, valamint az őszi programzárón, a Thury-várban került sor.

Petrovics László kiemelte, Móri Sándor tagtársuk kezdeményezésére 2013-ban felavatták a II. világháborúban Várpalotán és térségében hősi halált halt magyar honvédek és munkaszolgálatosok emlékére állított síremléket, amelynek elhanyagolt környezetét a tagság a műemléki világnap keretében tisztította meg.

Petrovics László, a Városszépítő egyesület elnöke a közgyűlésen (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Részt vettek a civil napon, ellátogattak a vegyészeti múzeumba, szakmai kiránduláson jártak a mosonmagyaróvári városvédőknél, valamint Próder István tagtársukat a hetvenedik, Leitner Ferencet pedig a kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték. Az elnök hozzátette, büszkék arra, hogy felterjesztésükre Antal László tagtársuk Várpalotáért emlékérmet vehetett át. Ami a további programokat illeti, a kulturális örökség napján ezúttal az inotai vízimalmokhoz szervezett helyismereti sétát az egyesület.

Petrovics László beszámolóját és a pénzügyi jelentést, a tagság elfogadta, a megjelent szervezetek képviselői pedig elismeréssel szóltak a városszépítők munkájáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!