Várpalota

2014.03.10. 16:40

Közel a természet

Várpalota - Nyolcvanmillió forintból elkészült, bentlakásos rendszerű erdei iskola épületet avatott hétfőn a településen a Veszprémi Erdőgazdaság (Verga) Zrt.

Szabó Péter Dániel

A Zöld Tanoda névre keresztelt, a felújítás és átalakítás előtt is a Verga tulajdonában lévő polgári épület ugyan a település belvárosában, a forgalmas Veszprémi úton található, ám mutatott rá a hétfői ünnepségen Tengerdi Győző vezérigazgató a természetközeli oktatás itt is tökéletesen megvalósítható. _ Ahhoz, hogy megóvhassuk erdőségeinket és természeti értékeinket, a gyermekek nevelését már fiatal korban is a környezettudatos gondolkodásnak kell meghatároznia. Ezt pedig az oktatási szakemberek és az erdészek közös munkájával lehet csak elérni - tette hozzá a vezérigazgató.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az avató ünnepségen a természetvédelem szeretetének fontosságáról beszélt.

- Aki tiszteli és ismeri az erdőt, a törvényt is tisztelni fogja - jelentette ki az államtitkár méltatva a Verga közjóléti programját, amelynek keretében már turistautat és egy Maderspach Viktorról elnevezett kilátót is átadtak tavaly ősszel Várpalota határában. Kontrát Károly megjegyezte, a természet védelme valamennyiünk közös feladata.


Jung László, Tengerdi Győző és Kontrát Károly az avatáson (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Talabér Márta polgármester köszöntőjében üdvözölte a beruházást, s kiemelte, a könnyen megközelíthető épület nemcsak erdei iskolaként, hanem új és színvonalas szálláshelyként is funkcionálhat, ami külön öröm Várpalotán. Ráadásul, tette hozzá, nem jelenthet gondot a városközponti elhelyezkedés sem, hiszen a közelben található a Bakony, s több horgásztó is, azaz néhány perc alatt elérhető minden.

Az avató ünnepség részeként együttműködési nyilatkozatot írt alá Tengerdi Győző vezérigazgató és Koncz Annamária, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ várpalotai tankerületi igazgatója, amelynek értelmében a létesítmény a városban és környékén mintegy 2700 iskolás oktatását vállalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!