Várpalota

2014.03.03. 13:05

Máshol szolgál tovább Tóth Attila evangélikus lelkész

Várpalota - Február végén tartotta utolsó istentiszteletét a városban Tóth Attila evangélikus lelkész, aki 10 év után a szabolcsi Kölcsén szolgál tovább.

Szabó Péter Dániel

 

Tóth Attila evangélikus lelkész (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Tóth Attila utolsó szertartásán a várpalotai evangélikus templomban ott volt Talabér Márta polgármester, az evangélikus gyülekezet nevében Láng Géza felügyelő, valamint Lassu Tamásné, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda vezetője is.

A lelkész 10 éve szolgált Várpalotán. Aktív közéleti tevékenység jellemezte, főképp az egyház alapítványán keresztül sok programot valósított meg segítőivel. Tóth Attila mindig igyekezett a segítségére lenni a nehéz helyzetben lévő embereknek, sokat foglalkozott a fiatalokkal is.

Családjával Kölcsére költözött, egy megüresedett lelkészi helyen szolgál tovább. A várpalotai egyházközségbe rövidesen új lelkész érkezik, addig is helyettes lelkész tartja az istentiszteleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!