Várpalota

2014.09.09. 17:14

Két felújított óvodát adtak át Várpalotán

Várpalota – Közel 40 millió forintból újult meg az elmúlt hónapokban a Lurkó Kuckó Központi Óvoda és a Kölyökvár Tagóvoda, az összesen mintegy 300 gyermekkel foglalkozó intézményeket kedden adták át hivatalosan.

Szabó Péter Dániel

– Öröm egy ilyen szépen megújult óvodába jönni, s öröm látni a mosolyt a gyermekek arcán – mondta el az ünnepélyes átadáson a szülők és gyermekek előtt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. A politikus hozzátette, a két óvoda energiahatékonyságot célzó korszerűsítése jelentős részben a minisztérium pályázatán az év elején nyert 27 millió forintnak köszönhető, amelyhez természetesen az önkormányzat is hozzátett.



Fotó: Szabó Péter Dániel

– A 2014-es évben egy jelentős intézmény felújítási programba vágtunk bele. A kormány támogatása mellett ebben jelentős helyet foglalt el a pályázaton nyert anyagi forrás is, amelyhez a város 7,5 millió forintos önerőt biztosított. Ebből megvalósult mindkét óvoda homlokzati felújítása, s kicseréltük a nyílászárókat is, így nemcsak, hogy szebb lett mindkét épület, de energiatakarékosabb is. A nyár folyamán a fenti összeget kiegészítette az önkormányzat további 3,8 millió forinttal, amelyből a teraszok térkövezését sikerült megoldani. A felújítás már időszerű volt, hiszen a Kölyökvár óvoda 1973-ban, míg a Lurkó Kuckó 1981-ben épült – mondta el Talabér Márta polgármester, aki hozzátette, reményei szerint pályázati forrás bevonásával folytatódni tud a felújítási program, a következő terv a Dúdoló óvoda renoválása.

Takácsné Csajági Veronika, a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője beszédében köszönetet mondott mindenkinek, s felidézte a felújítás hónapjait, amelyet türelmesen viseltek a gyermekek. Később átadta az alkalmi színpadot az apróságoknak, hiszen mindkét óvodából egy-egy csoport kedves műsorral készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!