Várpalota

2014.10.23. 12:13

Csúszkálhat a város

Várpalota – Az első nap mindenki ingyen korcsolyázhatott az új, önkormányzati tulajdonú palotai jégpályán, amelyet csütörtökön adtak át a nagyközönségnek.

Szabó Péter Dániel

– A tavalyi szezonban közel 14 ezer látogatója volt a kísérleti jelleggel indított létesítménynek, ami jól bizonyítja, hogy Várpalotán és környékén komoly igény van a szabadidő aktív eltöltésére. Épp ezért természetes volt, hogy lehetőségeihez mérten az önkormányzat is a kezdeményezés mellé áll – mondta el a csütörtök reggeli ünnepélyes megnyitón Talabér Márta polgármester, aki maga is korcsolyát húzott, s a nyitásra érkező gyermekekkel és felnőttekkel együtt csúszkált a jégen.


Fotó: Szabó Péter Dániel

A polgármester által említett tavalyi jégpálya jóval kisebb volt, ráadásul úgy bérelte az önkormányzati tulajdonban lévő Várpalotai Közüzemi Kft. – A képviselőtestületi felhatalmazást követően augusztusban vásároltuk meg az új jégpályát, amelynek nettó 33 millió forintos árához 15 millióval járult hozzá az város. A Bányabekötő úti telephelyünkön kialakított 800 négyzetméteres jégterület kétszer akkora, mint a tavalyi, azaz több ember tud egyszerre korcsolyázni, s a pálya már kisebb jégkorong mérkőzések lejátszására is alkalmas – tette hozzá Horváth Tamás, a közüzemi kft. ügyvezető igazgatója.

A cégvezető kérdésünkre elmondta, rengeteg feladatot rótt a társaságra az új jégpálya kialakítása, s mindezt plusz kollégák felvétele nélkül, a meglévő üzletmenet és szolgáltatások biztosítása mellett oldották meg. – A műanyagcsöves pálya telepítése lassabb és nehezebb is egyben, hetek óta erőn felül dolgoztak a körülmények kialakításán a munkatársak, A nagyobb pályához megfelelő teljesítményű áramvételezési lehetőségünk sem volt, így egy beruházás keretében a közeli sportcsarnoktól hozzuk azt.

A megnyitót egyébként eredetileg szerda délutánra tervezték, ám az erős széllel érkező vihar miatt nem kockáztatták a korcsolyázók biztonságát, ezért halasztották csütörtökre a nyitást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!