Várpalota

2015.01.22. 14:45

Mókás Tomi bulizós bandája

Nem dédelget világmegváltó álmokat, sokkal inkább bulizós pillanatokat szerezne az embereknek a várpalotai FunThomas Band, akiknek fellépéseik szinte mindenütt hatalmas partikba torkollnak.

Szabó Péter Dániel

Közel két esztendővel ezelőtt tapasztalt zenészek alapították a bandát, amelynek koncepciója a kezdetektől egyértelmű volt: olyan közismert slágereket játszani magyar és angol nyelven, amelyekre sokan kíváncsiak és persze hatalmasat lehet rájuk bulizni. Merthogy ez, a szórakozás, a kikapcsolódási lehetőség volt az elsődleges az alapítók, a harmincas-negyvenes korosztályból kikerült, többgyerekes családapák számára, mondja a Vad Fruttik zenekarban is hosszú éveken át játszó Kaszás Gábor basszusgitáros.

– A 2013-as év döntően a felkészülésről szólt. A rengeteg dal mellett több énekessel, billentyűssel, valamint dobossal is próbálkoztunk. A frontemberi tisztségre a befutó végül a veszprémi Kiss Dani lett, a billentyűs hangszerekre a várpalotai Józsa Marci volt a legjobb választás, míg dobokért Kocsis Péter felel. Ekkorra az alapítók közül már csak ketten maradtunk. A gitáros Herter Tomi és jómagam. Tamásnak próbáltam kedveskedni, mikor kiötlöttem – enyhén szabad fordításban – a MókásTamás Banda elnevezést, így lettünk FunThomas Band – mesél a kezdeti időszakról Kaszás Gábor.

Kiss Dániel énekes, Kaszás Gábor basszusgitáros és Kocsis Péter dobos a Funthomas Band koncertjén az Alfa Fesztiválon (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A felkészülés után jöhetett a premier. Első koncertjüket a némi költői túlzással legendásnak is nevezhető várpalotai klubban, az Alagsorban adták. A siker nem maradt el, Időközben csatlakozott a csapathoz Tamás Gábor, a Várpalotai Bányász Fúvószenekar kiválósága, aki nemcsak hogy élt e lehetőséggel, hanem idővel elhozta hozzánk szaxofonon játszó feleségét, Tamás-Magyar Juditot és barátját, a harsonavirtuóz Bittmann Józsefet.

– A fúvósszekcióval karöltve sikerült kiemelkedtünk a térség hasonszőrű zenekarai közül. A közönség visszajelzései is azt igazolták, hogy jó útra léptünk – jegyzi meg nevetve a basszusgitáros.

A 2014-es év azonban további változásokat is hozott a FunThomas Band életében. A várpalotai Punk Balázs személyében ősszel új gitáros érkezett a csapatba, novemberben pedig Schnöller Hédi révén egy klasszikus képzettségű énekesnőt is „leigazolt” a bulibrigád. Közben persze folyamatosan koncerteztek. – A helyi rendezvények mellett a veszprémi sörfesztiválon, a Zirci Bulin és az Alfa Fesztiválon is színpadra léptünk. Reméljük a következő koncerteken is jó buli vár ránk – zárja a beszélgetést Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!