Várpalota

2015.02.19. 09:25

Elfogadták a költségvetést Várpalotán

A település képviselőtestülete csütörtök délelőtti ülésén 3, 871 milliárd forintos főösszeggel elfogadta Várpalota 2015-ös költségvetését. Új intézményvezetőket is választottak.

Szabó Péter Dániel

Az önkormányzati szakbizottságok elfogadásra javasolták a költségvetési rendeletet. A napirend vitájában Falussy Sándor (MSZP) kifogásolta, hogy ugyanaz az eljárási rend a javaslatban a civil szervezetek támogatására, mint tavaly. - A kiemelt szervezetektől eltekintve a többiek továbbra is az egyéni képviselő egymillió forintos keretéből kaphatnak csak támogatást. Több fórumon elhangzott, hogy nem jó ez a rendszer – mondta el Falussy Sándor.

Opsitos István(független) kérte, hogy az inotai és Készenléti-lakótelepi fejlesztésekre kért 2,5 millió forintnyi tervezési költséget biztosítsa az önkormányzat a 300 millió forintos kormányzati támogatásból.

Talabér Márta polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, a kiemelt szervezetek, a Várpalotai Bányász Kórus, a Várpalotai Bányász Fúvószenekar és Cserregő Néptáncegyüttes esetében sikerült emelni a támogatást a korábbi évekhez képest.

- Nem érzem aggályosnak a civil támogatási rendszert, hiszen jelentős forrásokat biztosítottunk azoknak az aktív szervezeteknek, akik adott esetben önkormányzati feladatokat is elvégeztek. A tavalyi és az idei kormányzati támogatásnak köszönhetően sok mindent meg tudtunk oldani a településen. Az aprólékos munka éve lesz az idei. Régi elmaradásokat tudunk bepótolni a Kismező és a Loncsos városrészek felszíni csapadékvíz-elvezetésének megoldásával, de ezen felül igyekszünk minden városrészre fordítani, így Inotára is komoly összeg fog jutni – tette hozzá a polgármester

A vita lezárást követően a képviselő-testület 9 igen és 2 tartózkodás mellett, 3,871 milliárd forintos főösszeggel elfogadta Várpalota 2015-ös költségvetési rendeletét.

Koromné Palkovics Edit az ápoló otthon és Sipos Ernő Tamásné, a Ringató Bölcsőde régi-új vezetője a testületi ülésen Fotó: Szabó Péter Dániel

Városi intézmények vezetőinek kinevezéséről is döntött a képviselő-testület. A Ringató Bölcsőde élére 2020. február 28-ig Sipos Ernő Tamásnét, míg a várpalotai ápoló otthon (hivatalosan nevén Szépkorúak Otthona) vezetőjének 2017. február 28-ig Koromné Palkovics Editet választották meg. Mindkét jelölt jelenleg is hivatalban lévő intézményvezető, kinevezésükről egyhangúlag döntött a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!