Várpalota

2015.11.09. 19:42

Túljelentkezés után előválogató

Várpalota - Annyira sokan jelentkeztek a rendőrség által meghirdetett SuliMoped programra, hogy előválogatót kellett tartani a fiataloknak.

Szabó Péter Dániel

- A SuliMoped az Országos Balesetmegelőzési Bizottság programja. Lényege, hogy a képzés teljesítésével 14 éves fiatalok szerezhetnek jogosítványt segédmotor-kerékpárra. Megyénkben harmadik éve fut már a program, Pápa és Veszprém után idén Várpalota és térsége fiataljai kaptak lehetőséget a teljes mértékben támogatott vezetői engedély megszerzésére - foglalta össze a tudnivalókat a Várpalotai Rendőrkapitányságon tartott tájékoztatón Csányi Zoltán rendőr ezredes.

A várpalotai rendőrkapitánytól megtudtuk, összesen 50 gyermek szerezhet jogosítványt a program segítségével, ám Várpalotán olyannyira sokan szerettek volna élni a lehetőséggel, hogy előzetes válogatót kellett tartani nekik.

Csányi Zoltán rendőr ezredes, várpalotai rendőrkapitány adott részletes tájékoztatást a megjelent szülőknek és gyermekeknek
Fotó: Szabó Péter Dániel

A Vásárhelyi András Tagiskolában Bartók Judit címzetes rendőr százados iránymutatása mellett a résztvevőknek tesztlapot kellett kitölteniük, melyen a kerékpáros- és gyalogos-közlekedésre vonatkozó ismereteiket, illetve egy kerékpáros ügyességi pályán is végig kellett menniük a lehető legkevesebb hibaponttal.

A legjobb 50 várpalotai fiatal kapott jogot arra, hogy részt vegyen a november elején elstartolt képzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!