Várpalota

2016.07.18. 16:50

Ötven éve nyertek - Az egykori bajnokcsapat tagjait köszöntötték

Várpalota - A Várpalotai Bányász kézilabda csapata ötven éve nyerte meg az Országos kézilabda ifjúsági kupát.

Balla Emőke

Az ötven évvel ezelőtt kupát nyert kézilabdásokat, családtagjaikat Talabér Márta polgármester köszöntötte. Szólt arról, hogy az 1960-as, 1970-es években Várpalotának kézilabdában és fociban is kiemelkedő csapatai voltak. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: büszkék vagyunk a sikereket elért sportolókra. Szerinte a sport összetartó erő, ezt tükrözte a labdarúgó Eb, az olimpián is együtt szurkolhatunk a magyaroknak.

Poór Gyula edző és Katona Csaba alpolgármester Fotó: Balogh Ákos

Remek csapat volt, emlékezett a kezdetekre Poór Gyula edző. Mint mondta, a 305. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet adta a hátteret, a 800 diák közül sok fiatal tudott a csapatba válogatni. Az eredmény meglepetés volt számukra; nem számítottak a győzelemre, a siker néha apró dolgokon múlik. Megköszönte az egykori játékosoknak a munkát. Szerencséje van, hogy ambiciózus fiatalokkal találkozott, akik a kézilabdára áldozták egész életüket, fiatalkorukat, közölte.

A köszöntésen a polgármester és az országgyűlési képviselő oklevelet és plakettet adott át a sportolóknak és megemlékeztek az elhunyt csapattagokról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!