Várpalota

2016.08.17. 16:10

Átadták a megújult 8-as főutat, a város több utcája is új burkolatot kapott

Várpalota - Megújult a 8-as főút várpalotai szakasza, a város önerőből saját kritikus útjai is új burkolatot kaptak.

Balla Emőke

Országszerte 660 kilométer közút újul meg 69 milliárd forintos hazai forrásból. Veszprém megyében 3,6 milliárd forintból 29 kilométer újul meg, a várpalotai (az inotai vasúti hídtól a város Veszprém felöli végéig) öt kilométeres szakasz 600 millió forintba kerül, közölte Kontrát Károly államtitkár. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, Várpalota megérdemelte ezt a beruházást. Talabér Márta polgármester örömét fejezte ki és bízik benne, hogy jó állapotban tudják megóvni az utat, míg megépül az elkerülő. A város saját forrásból újított fel utakat; 35 millió forintból készült el a Kossuth utca 8-as főút és Szabadság tér közötti szakasza, a Forrás út Pacsirta és Május 1. út közötti szakasza, a Kis köz és a Róbert Károly utcai buszforduló.

Új utakon Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Talabér Márta polgármester. Szépül a belváros  Fotó: Penovác Károly

Budai László osztályvezető elmondta: a Magyar Közút Nonprofit Zrt a megyében a 8-as út, a 82-es út két szakaszán és Devecser belterületén valósít meg felújításokat. A várpalotai szakaszon az elöregedett, nem megfelelő aszfaltburkolatot lemarták, a lokális hibákat javították, egy és két réteg burkolat-megerősítés készült. A burkolatszélesség külterületen 7, belterületen 7 és 13,5 méter közötti.

A projekt tartalmazott 10 buszöböl felújítást, járda és peron burkolatának átépítését 400 négyzetméter felületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!