Várpalota

2016.11.28. 11:34

Megszépült lélekkel - Advent ünnepe Malek Andreával

Várpalota – Az adventi készülődés nyugalmában képesek leszünk meghallani az élet fontos parancsát: légy jó! – mondta Campanari-Talabér Márta a Palotai advent megnyitóján.

Balla Emőke

A polgármester advent első vasárnapján arról beszélt, hogy megszépült lélekkel, bizalommal telve várjuk a karácsony áldását, az év legszebb napjait. „Ez a néhány nap arra emlékeztet bennünket, hogy az élet egy csodálatos ajándékdoboz, a legértékesebb ajándékunk a remény. Hogy nemcsak hús és vér, küszködés és elmúlás van ezen a világon, hanem életünknek magasabb rendű értelme is van". Az ember képes az önzetlen, érdek nélküli szeretetre; minél többet adunk, annál több marad belőle.

A Thury-vár udvarán felállított színpadon adventi műsor várja a várpalotaiakat a négy adventi vasárnap. Az elsőn Malek Andrea adott koncertet a Jazzrael zenekarral együtt. Magyarország egyedülálló világzene-dzsessz formációja 2006-ban alakult Jáger Bandi vezetésével, zenéje közismert szefárd, izraeli népdalok újraértelmezése, a tradicionális zenei folklór különleges interpretálása a dzsessz érintésével. A zenészek Malek Andreával fél éve muzsikálnak együtt, karácsonyi műsorukat először adták elő a várpalotai koncerten. Kedvenc karácsonyi magyar és angol nyelvű dalaikat szólaltatták meg, köztük magyar népdalt és egy általuk írt magyar gospel dalt.

A vár bejáratánál és a vár udvarán a karácsonyi díszkivilágításában gyönyörködhettek a látogatók, akik a hűvös, szeles időjárással dacolva figyelték a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!