Veszprém

2011.11.17. 07:02

Bűz és mocsok a ''belváros sikátorában''

Veszprém - Csak az eső tudja eltakarítani a bűzölgő hányást és vizeletet a Virág Benedek utcában, ahol nem mindennapi, undorító látvány fogadja reggelente a munkába és iskolába igyekvőket - panaszkodik több olvasónk.

Szausev Xénia

Egyre többen hívják a Szeglethy utca és a Horgos utca közötti rövid szakaszt, a Virág Benedek utcát a város nyilvános illemhelyének. Az amúgy is szűk és sötét utca, amely környékén több közkedvelt szórakozóhely is működik, szétszórt poharakkal és összetört üvegekkel "üdvözli" reggelente a járókelőket. A szórakozással nem is lenne baj, ám sokaknak nem ér véget a buli a szórakozóhelyeken, folytatják az utcán, undorító látványt hagyva maguk után.

Egyesek minden emberi méltóságukat félretéve nyilvánosan nem csak a félreeső sarkokban, hanem - jó poénként - az úttest kellős közepén végzik el kisebb-nagyobb dolgukat.

Arról nem beszélve, hogy reggelente, hét és nyolc óra között, a kemény éjszakai élet utáni maradványok bűzében, érkeznek a Padányi iskolába járó középiskolások és kisdiákok a szüleikkel, a parkolóházból sietnek a belvárosban dolgozó, vagy ügyeiket intézni akaró felnőttek. Mindannyian óvatos léptekkel kerülgetik a mocskot, ráadásul az utca gépkocsiforgalma is jelentős ilyenkor.

Müller Zoltán, az egyik üzletvezető megkeresésünkre elárulta, nem ismeretlen előtte a probléma, ám határozottan állítja, hogy az ő vendégkörük jóval kulturáltabb, mint a környékbeli kluboké.– Előfordul, hogy mi magunk tisztítjuk meg a járdát – mondja Müller Zoltán, hozzátéve, a porták tisztán tartásának rendszerét és módját valóban tisztázni kell.

Ezzel szemben, a lakosság és az olvasók által felvázolt probléma meglétén is meglepődött Kovács Zoltán, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetője, akinek tudomása szerint a Városi Közüzemi Szolgáltató Zrt. és az önkormányzat munkatársai is rendesen végzik a munkájukat a közterületek karban-, rendben és tisztán tartásában. Lapunk információi szerint a környékre azonban csak 9-10 óra körül érkeznek az utcai takarítók, akik olykor kénytelenek kézi szerszámaikkal feltakarítani a mocskot. Munkatársunk pedig nem egyszer volt szemtanúja annak, hogy a gyakran napsütötte (így odaszáradt és ragadós) szennyet jószerével csak egy kiadós eső tudja elmosni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!