Veszprém

2011.11.17. 08:59

Egész életükön át jóra neveltek

Veszprém - Emlékdiplomás és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek, ismertek el a városházán.

Szabó Zsuzsanna

A már nyugállományban lévő pedagógusoknak arany, gyémánt, vas és rubin diplomát adtak át munkájuk elismeréseként és a szintén ezt a hivatást választó pályakezdőket köszöntötték. A veszprémi városházán tartott ünnepségen elsőként Szauer István, az önkormányzat Oktatási és Sport Iroda vezetője köszöntötte a vendégeket. Beszédében a sok kitartást igénylő pedagóguspálya nehézségeit és szépségeit méltatta. Hangsúlyozta, ezt a hivatást nagy szelekció jellemzi, de aki a pályán marad, az egy életre szóló döntést hoz.

Némedi Lajos alpolgármester felszólalásában az oktatási intézményeket, de főként a bennük dolgozó pedagógusokat életünket végigkísérő kapaszkodóknak nevezte. Olyan támaszoknak, akik nem csak tanulmányainkban, de az élet más területein is értékes segítséget nyújtanak.

Az ünnepélyen az alpolgármester és Halmay György, az Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke díszokleveleket, virágot és emlékdiplomákat nyújtottak át a szépkorú pedagógusoknak. Elsőként a rangidős, százéves Oláh Bélánét köszöntötték, aki meghatódva vette át az elismerő ajándékokat. Ezt követően az ötven évvel ezelőtt pedagógusként végzettek arany, a hatvan esztendeje tanítók pedig gyémántdiplomát vehettek át. A hatvanöt és a hetven hosszú esztendőt a katedrán töltött pedagógusok vas, illetve rubindiplomát kaptak.

Az eseményen a fiatal pályakezdő tanárokat is virággal köszöntötték, számukra a méltó elődökhöz hasonló szép életet és kitartást kívánva. Az ünnepség végén az emlékdiplomás tanárnők egyike a fiataloknak útravalóul az alábbi mondatot idézte: "Tanítani szóval is lehet, de nevelni csak példával."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!