Veszprém

2011.11.18. 13:12

Se füle, se farka történet - Életrevaló ember nem fekszik a fülén

Veszprém - Ostoba történetként könyveli el az ember, azt a városi pletykát, hogy valakinek bántják a fülét a művelődési központ rendezvényei. Már pedig valaki bejelentést tett a jegyzőnél.

Szausev Xénia

Szeptemberben kapta meg a hatóság levelét az intézményvezető, amelyből arról tájékozódott, hogy egy környékbeli lakos csendháborítás címén – mert túl hangosak a rendezvények (többek között a tánc- és énekpróba) – feljelentette a Városi Művelődési Központot.

Az érzékeny hallású följelentő az intézmény közvetlen szomszédságában, a Toborzó utcában lakik. Többek között a Veszprém Város Vegyeskarának próbáiról (melyet félévszázada itt tartanak) kiszűrődő - zajnak semmiképpen sem nevezhető - éneklést kifogásolja.

A hivatalos eljárás az, hogy ezt követően zajszint felmérést kell végezni és kivizsgálni a körülményeket. Neveda Amália intézményvezető elmondta, a következő hetekben, elvégzik a felmérést és egy kormányrendelet szerint, a „lármás” költségek is őket terhelik.

Mivel az önkormányzat fenntartója az intézménynek és az intézmény vezetőjét is a városi közgyűlés nevezte ki, Mohos Gábor, veszprémi jegyző összeférhetetlenségét jelezte az ügyben a megyei kormányhivatalnak, így Balatonalmádi jegyzője kapta a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!