Veszprém

2012.02.23. 14:05

Felépítik a márkát

Veszprém – Elindult a nemzeti értékek védelméről szóló törvényjavaslat parlamenti vitája, ennek keretében készül Veszprém megye értéktára. A folyamat csúcsa a hungarikumok kiválasztása lesz.

Tremmer Tamás

Minderről dr. Horváth Zsolt számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselő elmondta, a folyamat 2008-ban kezdődött, s mostanra jutottak oda, hogy az akkori határozati javaslat törvénnyé érhet.

Kifejtette, a nemzeti értékek védelméről szóló törvény kerettörvény lesz. Alulról jövő kezdeményezésként elkészül a helyi értékek köre lesz, amelyet minden település kialakíthat. Ezek összessége adja majd a megyei értéktárakat. A megyei értékek összességéből jön létre a Magyar Nemzeti Értéktár. Az ebben szereplő értékek közül majd egy bizottság választja ki a hungarikum minőségi védjegyre érdemesülteket.

Dr. Horváth Zsolt jelezte, Veszprém megyében 2009-ben mini konferencia sorozattal kezdték a munkát, eközben megalakult a megyei hungarikum klub is. A következő években rendezvényekkel folytatták a népszerűsítő kampányt, valamint kiadtak több könyvet is. Jelenleg a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat kialakítása folyik, e munka eredményeként létrejön Veszprém és térsége értéktára, valamint két újabb könyv megjelentetését tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!