Veszprém

2012.03.08. 18:26

Bevásárlóközpont épült

Veszprém - A rövid télnek hála, sikerült tartani a végső, többször módosított átadási határidőket és csütörtökön átadták a Dózsa téri bevásárlócentrumot.

Szausev Xénia

Hat év után végre kinyitott az új áruház, amely megkönnyíti a bevásárlást a városrészen élők számára. Porga Gyula polgármester és Mihalovics Péter, a terület önkormányzati képviselője az ünnepélyes átadáson örömüket fejezték ki, hogy elkészült végre a saját parkolóval és megújult, parkosított környezettel rendelkező új Penny Market. 

Mihalovics Péter az ünnepélyes eseményen elmondta, március 15-re rendezik a teret, ahol méltóképpen ünnepelheti majd a város a nemzeti ünnepet. Korábban felmerült, hogy a tér nagyfokú beépítése miatt szűk lehet a környezet a méltó ünnepléshez. Mihalovics Péter ezzel kapcsolatban elmondta, megfontolják a 48-as emlékmű esetleges áthelyezését egy másik helyszínre. A Dózsa téren a növényzet telepítése elkezdődött. Ahhoz, hogy a  környezet elnyerje végső formáját, térrendezés és a térkövezés is szükséges. A tér átadása április közepére várható.

 

A bevásárlóközpont akadálymentesen körüljárható lesz, új utak épülnek, megújuló zöld környezet, park teszi komfortosabbá a teret. A csütörtökön megnyílt szupermarket közel félmilliárd forintos költségvetésből épült meg. Az épület szomszédságában száz férőhelyes parkoló is létesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!