Veszprém

2012.04.05. 06:14

Iskola-összevonás a megyeszékhelyen

Veszprém - A veszprémi közgyűlés előzetes döntést hozott a közoktatási intézmények átszervezéséről: összevonnak két intézményt, két középiskolában pedig megszűnik a gimnáziumi képzés.

Balla Emőke

A Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon a Csermák Antal Zeneiskolába költözik, s a szakközépiskola tagintézménye lesz. Az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban, valamint a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában pedig megszűnik a gimnáziumi képzés.

Évek óta csökken a gyereklétszám, illetve az állami normatíva összege, a jelenlegi oktatási rendszert nem tudjuk fenntartani, indokolta a változások szükségességét Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester. A közgyűlésen Katanics Sándor (Demokratikus Koalíció) jelezte, túl gyors az átalakítás, ami a kellő körültekintés hiányában zajlott, sokkal több párbeszédre lett volna szükség. Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) cáfolta, hogy az oktatás demográfiai kérdés lenne. Szerinte az pénzkérdés; a pénz hiánya kényszeríti a várost, hogy ezt a lépést megtegye. Halmay György (Fidesz-KDNP), az oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnöke szükségszerűnek tartja az átalakítást. Már volt egy közös nevelőtestületi ülés, mondta, a Dohnányi és a Csermák iskola tud majd együttműködni.
Az előzetes döntés után  a képviselők tizenkét igen, egy nem szavazatával és három tartózkodással - a közgyűlés májusban hozza meg a végleges döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!