Veszprém

2012.04.10. 08:06

Versbusszal népszerűsítik a költészetet

Veszprém - A költészet napján hatodszor indul el a Versbusz, utasai József Attila mellett Cseh Tamás előtt is tisztelegnek.

Balla Emőke

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár egyedülálló, egész napos rendezvényén ismert művészek, énekesek, gitárosok népszerűsítik a költészetet. Reggel háromnegyed kilenckor a Haszkovó úti fordulóból indul a különjárat. Aki az ingyenes körutazáson részt vesz, azt Borteleki Gábor, Baky György, Kiss György és Dávid Roland énekes-gitárosok Cseh Tamás-dalokkal köszöntik.

Pitti Katalin operaénekes, Kőrösi Csaba, a Petőfi Színház színművésze és Bartók Zoltán televíziós riporter József Attila-versekkel kedveskednek az utasoknak. A szervezők a Városi Művelődési Központba zenés irodalmi kalandozásra hívják a város felső tagozatosait.

A reggeli előadókhoz csatlakozik Bencze Ilona színművész és Hűvösvölgyi Ildikó színművész, valamint a fogyatékkal élő fiatalok Hangadók zenekara. Délután a Vetési gimnáziumnál lévő József Attila-szobornál koszorúznak a Versbusz utasai, majd a Pannon Egyetemen látogatnak meg egy előadást, verselnek az egyetemistáknak. A nyugdíjasokat a Párizsban járt az ősz című ajándékműsorral lepik meg a szereplők, végül a középiskolai kollégiumban lépnek fel.
 
Tavaly a költészet napja alkalmából mintegy nyolcszáz városlakó kapott ingyen verset ajándékba. Idén hasonló részvételi arányra számítanak a szervezők,  mondta Varga Róbert újságíró, a Versbusz ötletgazdája, a Petőfi Színház sajtófőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!