Veszprém

2013.03.06. 13:35

Veszprémiek az élmezőnyben

A matematikaverseny megyei fordulóján a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Lovassy László Gimnázium és a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola szerepelt legeredményesebben.

Balla Emőke

A MATEGYE Alapítvány huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona országos matematikaversenyt, amelyen idén is több mint 57 ezren indultak, Veszprém megyéből 1400-an. A matematikaverseny megyei szervezője a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola. A versenyt hét városban tíz  helyszínen rendezték, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára, a verseny megyei szervezője.

Horváth Rudolf, Müller Enikő és Horváth András (balról jobbra), a Lovassy gimnázium tizedik osztályos, nyertes csapata (Fotó: Gáspár Gábor)

A Lovassy László Gimnáziumban tartott eredményhirdetésen az egyéni és csapatverseny legjobbjait, a legeredményesebb iskolákat és a felkészítő tanárokat jutalmazták. Csapatversenyben általános iskolai kategóriában  a 3., 4., 5., 7., 8. évfolyamon a Kossuth iskola az első helyezett, a 6. évfolyamon a Deák iskola. Szakközépiskolai kategóriában 9. évfolyamon a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola, 10. évfolyamon a balatonfüredi Lóczy Lajos Középiskola, a 11. és 12. évfolyamon a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola a legjobb, gimnáziumi kategóriában a 9., 10., 11. és 12. évfolyamon is a Lovassy László Gimnázium csapata nyert.

Az általános iskolások egyéni versenyében (évfolyamonként 150-230 versenyző közül) első helyezett a harmadikos Czövek Gréta (Kossuth iskola), a negyedikes Áment Máté András (Kossuth iskola), az ötödikes Máthé Kincső (Kossuth iskola), a hatodikos Jeges Gábor (Deák iskola), a hetedikes Hartmann Domonkos Péter (veszprémi Simonyi iskola)  és a nyolcadikos  Döbröntei Dávid Bence (pápai Weöres Sándor iskola). A szakközépiskolások egyéni versenyében a 9. évfolyamon első Tóth Enikő (Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola), a 10. évfolyamon  Ispaics Enikő (balatonfüredi Lóczy Lajos Középiskola), a 11. évfolyamon Gömöri Ágnes (Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola), a 12. évfolyamon Böröndy Hunor (Pápai Gazdasági Szakképző Iskola). A gimnazisták egyéni versenyét 9. évfolyamon Stark Patrícia, a 10. évfolyamon Horváth Rudolf, a 11. évfolyamon Haász Gergely Zsombor,  a 12. évfolyamon  Gema Barnabás  nyerte, mind a négyen a Lovassy gimnázium tanulói.

 

A megyei forduló legeredményesebb általános iskolái a   Kossuth Lajos Általános Iskola,   a Deák Ferenc Általános Iskola és a Herendi Általános Iskola.  A Közép-Dunántúli régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma a  Lovassy László Gimnázium, legeredményesebb szakközépiskolája  a Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium. Az országos döntőt március 27-29-én  rendezik Veszprémben, a megyéből tizenhatan kaptak meghívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!