Veszprém

2013.06.28. 09:06

Megyei értéktárat hoznak létre

Veszprém megye önkormányzata fontosnak tartja, hogy a nemzeti összetartozás, egység, a nemzeti tudat erősítése érdekében a megye értékeit összegyűjtse és elkészítse a megyei értéktárat, amelynek működésére megalakította a Veszprém Megyei Értéktár Bizottságot.

Szijártó János

Egyebek között erről is tárgyaltak a megyei önkormányzat minapi nyilvános közgyűlésén. A döntés alapján a bizottság feladatkörében összegyűjti, azonosítja és rendszerezi a megye területén található nemzeti értékek adatait, javaslatot tehet a Magyar Értéktárban a hungarikummá nyilvánításra.

A bizottság július ötödikétől kezdi meg működését. A bizottság elnöke dr. Horváth Zsolt, alelnök Lévai József. Tagok: Dobó Zoltán, Papp Tamás, Sárvári Csaba és Vörös Kálmán. A közgyűlés módosította az idei költségvetéséről szóló rendeletét, melyre többek között az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez tavaly benyújtott Az egészségre építve! című pályázaton elnyert közel 10 millió forint összegű támogatás költségvetésbe történő beépítése miatt vált szükségessé.

Ezen kívül elfogadták a megyei környezetvédelmi program 2012. évi megvalósulásáról, valamint a megye foglalkoztatási helyzetéről szóló beszámolókat, és foglalkoztak a Balaton Fejlesztési Tanács munkájával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!