Veszprém

2013.07.24. 20:29

Együttműködés a mecséri önkormányzat és a Pannon Egyetem között

Veszprém – A Pannon Egyetem aktív szerepet vállalt a júniusi dunai árvízvédelmi munkálatokban, együttműködve a katasztrófavédelem munkatársaival és az érintett településekkel.

Balla Emőke

Dr. Friedler Ferenc rektor és Csaplár Zoltán mecséri polgármester együttműködési megállapodást írt alá az egyetemen. A megállapodásban az egyetem vállalja, hogy Mecsér község polgármesterének megkeresésére veszélyhelyzetben a legrövidebb időn belül rendelkezésre áll. A segítségnyújtás önkéntes munkák felajánlását, szervezését és további, nem anyagi jellegű támogatást foglal magában.

A Pannon Egyetem rektora az árvízvédelmi munkálatok koordinálására rektori biztost nevezett ki. Dr. Szabó Lajos rektori biztos operatív bizottságot állított fel, hogy az egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai, illetve hozzátartozók, segíteni akaró városlakók egységes, szervezett keretek között, hatékonyan tudjanak részt venni a védelmi és helyreállító munkálatokban.

Dr. Szabó Lajos rektori biztos, a gazdaságtudományi kar dékánja kitüntetést vett át a helytállásért (Fotó: Szabó László)



Az egyetem felhívására jelentkező több mint száz önkéntes a júniusi árvíznél példaértékűen segítette a védelmi munkálatokat Esztergomban, Baján, Bátán és Mecséren. A szerepvállalásért köszönetét fejezte ki dr. Friedler Ferenc rektor, a települések nevében Csaplár Zoltán polgármester, a katasztrófavédelem nevében Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Dr. Szabó Lajos egyetemi docens, a gazdaságtudományi kar dékánja az árvízi segítségnyújtás egyetemi szintű megszervezésében és lebonyolításában az operatív bizottság vezetőjeként, rektori biztosi minőségben végzett kimagasló tevékenységéért a Pro Universitate Pannonica Nagyezüst fokozatú kitüntetést vehette át.

A Pannon Egyetem operatív bizottságának tagjaként végzett példamutató munkájáért Rektori dicséret oklevelet vehetett át dr. Bognárné Sabjanics Angéla főtanácsos, Gombás Kornél, a Külső kapcsolatok irodájának munkatársa és Mészáros Péter, a műszaki informatikai kar hallgatói referense. A háromnapos helytállásáért Rektori dicséret oklevelet kapott Gáspár Tamás, Harmath Ferenc, Leimeiszter Ferenc, Molnár György és Rozmán Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!