Veszprém

2013.08.28. 12:38

Rendhagyó tanévkezdés

A most induló évben szakítunk a hagyományokkal. A tanév rendkívüli módon kezdődik, ami azonban nem válhat hagyománnyá.

Tremmer Tamás

Ezzel a szokatlan expozéval kezdte mondandóját Szauer István a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Veszprém Megyeközponti Tankerület igazgatója. Veszprémben szerdán tartották az iskolaigazgatók hagyományos tanévkezdés előtti értekezletét. Ennek keretében az igazgatók beszámolói alapján értékelték a tavalyi tanévet, illetve szót váltottak az előttük álló feladatokról.

Szauer István elmondta, 2013. január 1-gyel jött létre a KLIK, ahova állami fenntartású és működtetésű, valamint önkormányzati működtetésű intézményeket integráltak. Jelenleg 34 intézmény tartozik a tankerülteükhöz, 18 esetben a KLIK a működtető is. Megemlítette, intézmények átvételével együtt 42 projektet is kaptak, amiből 29 még folyamatban van (volt).

Mint minden átalakítás, ez is nehézségekkel járt, a szülők és a gyermekek azonban nem érezhették a drasztikus változásokat. Véleménye szerint a most kezdődő tanév még szükséges ahhoz, hogy minden olyan jól működjön, ahogy azt megálmodták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!