Veszprém

2013.09.27. 14:10

Játékosan tanultak

Óvodások és kisiskolások ismerkedtek csütörtökön a közlekedési ismeretek alapjaival Veszprémben.

Halmos György

A tanévkezdéshez kapcsolódó kampányzáró eseményként megrendezett KRESZ-feszt elnevezésű programot a megyei baleset-megelőzési bizottság és a veszprémi kapitányság szervezte. A megyei rendezvényen száznál több diák és óvodás ismerkedhetett meg a biztonságos közlekedés legfontosabb szabályaival.


Biciklis ügyességi pálya, közlekedési tesztfeladatok és játékos vetélkedők várták a gyerekeket (Fotó: Zwicker Tamás)


Az esemény idejére lezárt Wartha utcai parkolóban biciklis ügyességi pálya, közlekedési tesztfeladatok, aszfaltrajz-lehetőség, játékos vetélkedők várták a gyerekeket. Az óvodásokat dr. Rózsás János alezredes kísérte a rendezvény helyszínére, útközben bemutatva a biztonságos átkelést az úttesteken. A sok érdekes feladat mellett a résztvevők kipróbálhatták a rendőrség motorkerékpárjait és gépkocsijait, és megismerhettek egy nyomozókutyát is. A program végén mindenki meglepetés ajándékkal távozott, biciklilámpát, csokit vagy fényvisszaverő karkötőt kaptak a szervezőktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!