Veszprém

2013.11.14. 16:53

Évi három milliárd fejlesztésre

Veszprém - Az idei költségvetés végrahajtásáról és jövő évi koncepcióról is tárgyalt a megyei önkormányzat a csütörtöki közgyűlésen.

Szijártó János

A képviselők elfogadták a vonatkozó előterjesztéseket, miután a tervezetthez képest nincs változás sem a bevételek, sem a kiadások terén. A megyei önkormányzat egyébként közel 300 millió forintos keret fordíthat működésre és ez 2014-ben is hasonló módon alakul. Azonban lényeges változást hoz a kormány adósságátvállalása miatti szigorítás és az új uniós költségvetés.

A Napló kérdésére Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy az önkormányzatok nem tervezhetnek hiánnyal, és hitelt is kizárólag a kormány engedélyével vehetnek fel, indokolt esetben.. Például egy megtérülő beruházás esetében. Ami viszont komoly változást hozhat, az az új uniós költségvetés, ami jelen állás szerint az elkövetkező hét esztendőben több, mint huszonegy milliárd forintot biztosít Veszprém megye számára, fejlesztési célokra. Az évi 3-3,5 milliárdos keretet a megyei önkormányzat által kiírt és elbírált pályázatok útján lehet majd felhasználni, tette hozzá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!