Veszprém

2014.04.15. 15:55

Mindenért fizet valaki

Veszprém - A mi megyénkben kezdte el és az utóbbi időben a teljes régióban tart nyílt napokat az állami adóhatóság.

Varga Ibolya

A rendezvényre a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola két technikus osztályának diákjai is eljöttek, nekik külön tartottak előadást a hatóság vezetői. Dégi Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém Megyei Adóigazgatóságának első számú vezetője köszöntötte a diákokat. Elmondta: az adózás a társadalom minden tagjának fontos, hiszen minden látszólag ingyenes dologért, például az oktatásért fizetnek adójukkal az aktív korosztályok. Később majd a mostani diákok fizetik be azokat az adókat és járulékokat, amelyekből a legfiatalabbakat és a legöregebbeket támogatják. Minden társadalomban fontos, hogy az emberek tudatosan vállalják az adózást, lehetőleg önadózóként, ami a közösség szempontjából a legolcsóbb.

A fiatal kutya bárhol megtalálja az elrejtett dohányneműket (Fotó: Penovác Károly)



Márki Éva
megyei adóügyi igazgató azokról a lehetőségekről szólt, melyekkel a fiatalok könnyen megismerik és figyelemmel tudják kísérni a különféle adónemeket, a befizetésük mikéntjét. Stark Attila a NAV Veszprém Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgatója nemcsak az utazással, hanem az egész életünkkel kapcsolatos szabályokat, előírásokat ismertette. Dr. Ráskai Rita, a Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóság szóvivője arról szólt, hogy milyen eszközökkel tudják kideríteni az adózás elmulasztását és néhány érdekes esetet is felvázolt. Az előadások után az adóhatóság udvarán dohányneműk felderítésére kiképzett fiatal kutyát mutattak be. Könnyedén kiszagolta a jelenlévők táskájában lapuló cigarettát is. Az egyik teremben megmutatták azt is, hogy miként vesznek ujjlenyomatot. Más helyszínen dr. Bajor Gabriella, a megyei adóigazgatóság ügyfélkapcsolati osztályának vezetője mondta el, hogy helyben milyen ügyeket intéznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!