Veszprém

2014.05.14. 20:05

Odaítélték a Csillag-díjat

Veszprém - Idén dr. Brenner Éva, veszprémi háziorvos és dr. Major Éva, a Csolnoky Ferenc Kórház radiológus szakorvosa kapta a Csillag-díjat.

Varga Domokos Péter

A díjat a betegek és a kollégák javaslatai alapján ítélik oda az állandó bizottság döntése nyomán, melyben a szponzor nem képviselteti magát. Az elismerést tegnap este az immár hagyományos, 5. alkalommal megrendezett Csillag József-emlékülésen adták át.

A megjelenteket dr. Vándorfi Győző, a Csillag József emlékének ápolására létrehozott Forum Medicorum Vespremiensium egyik alapítója köszöntötte. Megemlékezett róla, ötödször rendezik meg a kórház volt főorvosának, a II. számú belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosának emlékére rendezett ülést, ugyanakkor halálának is idén van a tízéves évfordulója. Ezért Vándorfi doktor felolvasta az a rövid beszédet, melyet a tragikusan elhunyt orvoskolléga temetésén mondott el.

Az est egyetlen díszlete, a pulpituson elhelyezett egy szál égő gyertya mellett az összegyűltek meghatottan hallgatták Csillag doktor emlékének visszaidézését. A program tudományos előadással folytatódott. Dr. Ligeti Erika, Csolnoky Ferenc Kórház patológus orvasának A bonctermen túl című előadásából többek között az is kiderült, a mai patológus elsősorban a különböző fajta, élő szervezetből kivett daganatok elemzésével foglalkozik, azaz életmentéssel.

A díjazottak és az átadók: dr. Major Éva, dr. Brenner Éva, dr. Ligeti Erika, dr. Rácz Jenő, dr. Lenkefi Ida (Fotó: Penovác Károly)

 

A 2009-ben alapított Csillag-díjat évente egy, a kórházban dolgozó szakorvos és egy a kórházzal kapcsolatban álló háziorvos kapja. Dr. Brenner Éva háziorvosnak és dr. Major Éva radiológus szakorvosnak az elismerést dr. Rácz Jenő, a kórház főigazgatója, dr. Lenkefi Ida, az Égis Zrt. belkereskedelmi igazgatója és dr. Ligeti Erika, a szakmai vezető testület elnöke adták át.

Vándorfi doktor virágcsokorral köszöntötte Demel Esztert, Csillag doktor özvegyét, aki el-el csukló hangon idézte fel, az immár felnőtt fia elmondta, nincs olyan nap, hogy édesapja ne jutna eszébe. De ezzel együtt kell élniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!