Veszprém

2014.06.04. 16:40

Jubiláló pedagógusok

Veszprém - Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub a városházán. A Pro Meritis-díjat Balogh Teréznek, a klub korábbi elnökének Porga Gyula polgármester nyújtotta át.

Heffler Péter

Kanyár Erika, a klub elnöke nyitotta meg az ünnepséget, mely nemcsak a 40 éves jubileum miatt, hanem a klub alapítójának, dr. Borsi Lőrinc születésének 100. évfordulója miatt is különleges jelentőséggel bírt. Az eseményen a régi idők nagy tanáraival zsúfolásig megtelt a városháza Kossuth terme. A nyitóbeszédet követően a Csermák Antal Zeneiskola növendékeinek előadásával folytatódott az ünnepség, melyet egy kivetítőn végig archív fotók kísértek a klub színes múltját hirdetve, majd P. Tófeji Valéria adta elő saját költeményét.

A kitüntetett Balogh Teréz (Fotó: Heffler Péter)

A visszatekintés Porga Gyula polgármester köszöntőjével folytatódott, aki méltatta a klub útmutatását és párhuzamot vont 1974 és a ma között. Ez idő alatt csupán négy elnöke volt a klubnak, köztük az a Balogh Teréz aki Pro Meritis-díjat vehetett át a polgármestertől. Díjat vehetett át a jelenlegi elnök, a szervezet, jutalmazták a pedagógus napi szavalóverseny győzteseit is. A díjaktól függetlenül a teremben jelen lévő pedagógusok mindegyike elismerést érdemlő pályafutást tudhat maga mögött, hiszen a legfontosabbat adták az embereknek, a tudást.

Ennek jelentőségét, illetve a klub munkásságát, mellyel irányt szabott Veszprém szellemi és művészeti életének, nem lehet plakettekben, emléklapokban kifejezni, hangzott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!