Veszprém

2014.08.25. 16:57

Ebola - A Pannon Egyetemen nincs szükség intézkedésre

Veszprém – A Pannon Egyetemen nincs szükség az ebolajárványhoz kapcsolódó intézkedésekre, tudtuk meg az intézményben.

Balla Emőke

A debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem is óvintézkedésekkel készül az ebolajárvány miatt, a napokban érkeznek az afrikai hallgatók az intézményekbe. Az érintett diákoknak kérdőíveket és nyilatkozatokat küldtek ki, a háziorvosok és a városi klinikák is felkészültek a betegség esetleges felbukkanására.

A Debreceni Egyetemre a tanévkezdésre több mint háromszáz afrikai hallgató érkezik. Az egyetemen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói is biztonságban legyenek. Az ebolajárvánnyal sújtott országok közül egyedül Nigériából mintegy 120 hallgató tanul a Szegedi Tudományegyetemen. A visszaérkezőknek ki kell tölteniük egy, az országos tiszti főorvos által összeállított kérdőívet. Az ebola ügye napirenden van a Pécsi Tudományegyetemen is. Az intézmény hallgatói évek óta tanévkezdés előtt átfogó egészségügyi vizsgálaton vesznek részt. Pécsett 76 afrikai hallgató tanul.

Dr. Hartung Ferenc rektori biztos tájékoztatása szerint a Pannon Egyetemen nem számottevő az afrikai országokból érkezett hallgatók aránya. Jelenleg mindössze négy hallgató vesz részt képzésben, tartózkodásuk folyamatos, emiatt az intézményben nincs szükség az ebolajárványhoz kapcsolódó intézkedésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!