Veszprém

2014.10.16. 19:20

Hároméves lett az Örömhír óvoda

Veszprém - Hároméves az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda. A születésnapot az intézményben meglepetésekkel, a templomban istentisztelettel ünnepelték.

Balla Emőke

A hároméves Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda idén három csoporttal - Napsugár, Margaréta és Bárányka - működik. Vannak gyerekek, akik már elbúcsúztak az óvodától, és vannak, akiknek ez az első ovijuk. Az intézmény nyitott minden kisgyermek és szülő számára.

A születésnapot játékkal és előadással ünnepelték az ovisok (Fotó: Örömhír óvoda)

Az idei születésnapi ünnepség délelőtt az óvodában kezdődött. Az óvónők és a dadusok előadták a Szép lány csúnya lány című mesedarabot, a kicsik elfogyasztották az ünnepre készített két emeletes, marcipános tortát, majd a csoportok ajándékokat, játékokat kaptak.

Az istentiszteleten az evangélikus templom megtelt a gyerekekkel, testvéreikkel, szülőkkel, gyülekezeti tagokkal. Ittzés János nyugalmazott püspök hálát adott az óvoda létrejöttéért és működéséért. Megköszönte a szülők bizalmát is, hogy évről évre újra az egyházra, illetve az óvodai nevelőkre bízzák gyermekeket. Isó Zoltán lelkész és Isó Dorottya lelkész aki hetente az óvodai istentiszteleteket tartja szintén a hálaadás fontosságáról beszélt. A gyerekek az oviból elballagott iskolásokkal együtt mondták el a gyermekek hitvallását és az imádságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!