Veszprém

2014.10.01. 14:25

Tanévnyitó ünnepség az Erdős Pál iskolában

A matematikában kiemelkedő tehetségű középiskolások számára tartottak tanévnyitó ünnepséget a Pannon Egyetemen.

Balla Emőke

Az intézmény műszaki informatikai kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában a tizennegyedik tanév kezdődött, többszörös a túljelentkezés, a legjobbak versenyeznek a bejutásért.

A tanévnyitón Piglerné dr. Lakner Rozália, a kar dékánja úgy fogalmazott, az iskolába felvételt nyert hallgatók kiemelkedő eredményeket értek el a versenyeken, népszerű az iskola határainkon innen és túl. Bemutatta a kar által kínált lehetőségeket, kiemelve, hogy az itt végzett hallgatók kezdőfizetése a legmagasabb az országban. Tájékoztatott arról, hogy az előző évi sikerek után idén is megrendezik a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság programozási csapatversenyt, középiskolásoknak.

Az Erdős Pál tehetséggondozó iskolában Veszprémben mintegy 160 diák kezdi meg a tanévet
(Fotó: Szabó László)

A tehetséggondozó iskola igazgatója, dr. Pintér Ferenc az elmúlt évek legfontosabb eredményeit mutatta be. Szólt arról, hogy az OKTV és az Arany Dániel Matematikaverseny legjobbjai idén is Erdős iskolás diákja voltak. A veszprémi központban mintegy 160-an kezdik meg a tanévet, Szolnokon 100-an.

A tanévnyitó ünnepségen dr. Maróti György, a rendszer- és számítástudományi tanszék docense tartott előadást, A Matematika állócsillagai címmel. Az előadó az ókori görög matematikusoktól kezdve mutatta be a matematikatörténet kiemelkedő alakjait, tételeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!