Veszprém

2014.11.02. 10:47

Bontási munkák Veszprémben

Veszprém – A lakosság türelmét és megértését kéri a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., amíg folynak a bontási munkálatok a Deák Ferenc utcában.

Balassa Gergő

A városi közgyűlés is tárgyalta már annak a Deák Ferenc utcában álló ingatlannak a sorsát, melynek azóta a héten elkezdődtek a bontási folyamatai, tájékoztatta a Naplót a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. stratégiai igazgatója. Vikman László elmondta, a lakosságtól és a kormányhivataltól is érkeztek jelzések az állagából folyamatosan veszítő ingatlannal kapcsolatban. Hozzátette, jó gazdaként a műemléki védett környezetben lévő építmény körbekerítésénél többre van szükség. – Statikai szakvélemény segített annak meghatározásában, hogy az épület valóban életveszélyes állapotban van, vagy egy beruházással meg lehet esetleg menteni – fogalmazott Vikman László.

A szakértő megállapításai szerint olyan részei is voltak az épületnek, melyeket felújítással sem lehetett volna teljes mértékben megmenteni. – A bontási munkálatok a héten kezdődtek el, várhatóan a jövő hét végéig be is fejeződnek. Arra kértük a bontást végző vállalkozót, hogy a lakosságot a lehető legkevésbé terhelve végezzék a munkát. A „VKSZ” Zrt. a lakosság megértését és türelmét kéri a bontás ideje alatt – emelte ki Vikman.

A terület sorsa az ingatlanpiaci trendektől, valamint a tulajdonos döntésétől is függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!