Veszprém

2014.11.20. 14:05

25 éve írtuk - Új gimnázium indult

Veszprém - Elitképzés folyik a megyeszékhely új oktatási intézményében, a Vetési Albert Gimnáziumban. Erről számoltunk be Borbás János képriportjával 1989. november 21-én.

Balassa Gergő

Szeptember elsején kezdődött az oktatás Veszprém új középfokú oktatási intézményében, a Vetési Albert Gimnáziumban. Navracsics Tibor igazgató elmondta, hogy az intézmény fő célja a kreatív ember nevelése. Bizonyos mértékig elitképzés folyik az új gimnáziumban, a XXI. század első felének értelmiségét kell képezni, melyhez a technikai feltételek adottak. Vétek lenne nem kihasználni a lehetőséget és engedni az elhatározott színvonalból. Természetesen az első évek a kísérletezések évei. Idő kell ahhoz, amíg az iskola saját nevelésű diákokkal valósíthatja meg céljait. Az új intézmény 500 tanulójából az elsőéveseket szelektálták felvételivel.

Fotó: Archív fotó: Borbás János

A rövid idő ellenére is már belakták az új épületet. Apró, de bosszantó hibák ugyan még előfordulnak, de tulajdonképpen zökkenőmentesen folyhat már az oktatás. Az iskola profiljáról Navracsics Tibor igazgató elmondta, hogy a jövő évtől négy osztály indítását tervezik. Az A osztály lesz a testnevelési tagozatos, a B osztály a számítástechnika és az angol, a C osztály idegennyelv; angol, német és latin, míg a D osztály hagyományos gimnáziumi osztály lesz. Ha a Veszprémi Vegyipari Egyetemen megindul a tanárképzés, akkor ez az iskola lesz a gyakorló gimnáziuma. Tervezik még a nyolcosztályos gimnázium bevezetését, két párhuzamos osztállyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!