Veszprém

2015.01.31. 14:51

Gazdag kulturális programokkal várja tagjait idén is a Cserhát Társaskör

Idei első, évnyitó közgyűlését tartotta a Veszprém-Cserháti Társaskör Kulturális Egyesület régi-új helyén a Megyei Könyvtár Kisfaludy termében.

Jákói Bernadett

A szép számmal megjelent közönséget Édes Gyuláné elnök köszöntötte. A közelmúltban elhunyt tagokra, dr.Jáger Idára, Horváth Mátyás Lajosra és Koltai Istvánnéra egyperces néma felállással emlékeztek.

Az egyesület a kulturális, hagyomány- és értékőrző programok gazdag kínálatával zárta az elmúlt évet. Legkiemelkedőbb rendezvényük az évek óta hagyományosan megrendezett egészségvédelemre fókuszáló Völgyikúti Családi Nap, de a Balaton-felvidéki kirándulások, a művelődéstörténeti előadások, az adventi gyermekprogramok szintén gazdagították az elmúlt év kulturális rendezvénysorozatát. Luca –napi bál és a cserháti iparosok emlékjelének koszorúzása, majd az ezt követő Hajda Gyula egykori, az egyesület II. világháború előtti utolsó elnöke, jeles asztalosmester alsóvárosi sírjának látogatása sem marad ki a jövőben az egyesület éves programjaiból.

Többségében az idősebb korosztály tölti ki az egyesület tagságát, jövőben a  fiatalabbakat is várják az egyesület munkájába (fotó: Jákói Bernadett)

A civil szervezet munkájának további színvonalas, minőségi folytatásához szükség van a fiatalabb korosztályok megszólítására is, hiszen a jelenlegi tagságot alkotó nyugdíjas generáció sajnos egyre kevésbé tud a programjainkon megjelenni - fejtette ki az elnök asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!