Veszprém

2015.01.09. 11:31

Újabb adomány a hangversenyzongoráért

A Zonta Club a karácsonyi adventi koncertjének bevételével, összesen háromszázharmincezer forinttal a ZONGORA Veszprémnek elnevezésű kezdeményezést támogatta.

Kutasi Zsófia

A gyűjtés szervezői, Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány célul tűzték ki, hogy egy világszínvonalú, Stainway and Sons által készített hangversenyzongora kerüljön Veszprémbe.

- A Zonta Club elkötelezett a művészetek támogatása mellett is, ezért döntöttünk úgy, hogy hozzájárulunk a zongora vásárlásához ezzel az összeggel. Örülnénk, ha olyan hangszerrel büszkélkedhetne a város, mely a legmagasabb elvárásoknak is megfelel és melynek köszönhetően az eddigiekhez képest is több művész adhatna itt koncertet – mondta Sulákné Hontai Mária, a Zonta Club vezetője. Hozzáttette: a club a hagyományaihoz híven a művészetek mellett pártolja a rászorulókat és a hátrányos helyzetű embereket, valamint az egészségügyhöz kapcsolódó területeket is. A következő évek feladata is az lesz, hogy önkéntes munkával folytassák a nemes ügyek segítését.

A Zonta Club adományával együtt immár 7.903.300 forint gyűlt össze a harmincmillió forint értékű zongora megvételéhez.

Mindent támogatunk, ami veszprémi – mondta Szücs István, a Vemévszer ügyvezető igazgatója, aki magánemberként, valamint a Vemévszer és annak cégcsoportjai képviseletében is hozzájárult a ZONGORA Veszprémnek elnevezésű gyűjtéshez. Hozzátette: természetesen olyan alapítványokat támogatnak, melyeknek a tevékenysége nyomon követhető. A Stainway and Sons által készített hangversenyzongora a Hangvillában kap helyet, mely komplexumhoz a Vemévszer több szálon is kapcsolódik. Az igazgató elmondta, a cég dolgozóinak kilencven százaléka veszprémi, ezért is tartják fontosnak a gyűjtést.

- Itt élünk, itt dolgozunk, közös cél a nemes ügy támogatása – fogalmazott Szücs István. Hozzátette: Egyetért azzal, hogy világszínvonalú, minőségi hangszer kerüljön a városba, mely nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!