Veszprém

2015.02.10. 14:55

Arany középút - Bemutatkozik Kásler Árpád

Veszprém - Időközi országgyűlési választást tartanak Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében február 22-én. A Napló bemutatkozási lehetőséget biztosít a képviselőjelölteknek, akiknek három-három kérdést tettünk fel. Most Kásler Árpádot, a Haza Nem eladó Mozgalom Párt jelöltjét ismerhetik meg olvasóink.

Napló-információ

- Miben látja a térség - Veszprém és a környező települések - fejlődési lehetőségét? Mely területeken kellene előre lépni, fejleszteni?

- Mindenekelőtt a becsületesség terén, a politikusok részéről. A pályázati rendszer a korrupció melegágya. Elég megnézni, a nyertes pályázatok összetételét, a nyertesek kapcsolati rendszerét és megállapítható, hogy politikai pártatlanságról nem beszélhetünk nagyon sok esetben. Mindaddig, amíg ez így marad, lehet álmodni Amerikáról, de a szorgalom és tehetség alapján előrehaladni nem lehet. Felülről kell megkezdeni a megtisztulást.

- Veszprémben a munkanélküliség alacsony, a cégeknél a munkaerő hiány azonban jelentős. Hogyan, miként oldaná meg ezt a problémát?

- Ellentmondásos kérdés, mert Magyarországra, így Veszprémre sem jellemző az alacsony munkanélküliség és a munkaerőhiány egyben. Arról van szó, hogy rengetegen elvándoroltak, nemcsak Veszprémből, hanem az országból is, ezért tehető fel ez a kérdés ilyen módon. Az elvándorlásnak pedig nagyrészt a devizahiteles kifosztás, illetve a munkahelyek hiánya és a kilátástalanság az oka.

Kásler Árpád, A Haza Nem eladó Mozgalom Párt jelöltje

- Hol, hogyan tudna lakhatást biztosítani a városba települő fiataloknak, a cégeknél munkát vállalóknak?

- Az előző kérdés munkaerőhiányról szólt, tehát abból kiindulva a kérdés feltevője szerint van fizetőképes munkahely. Ha ez így lenne, de én tudom, hogy nincs így, akkor a fizetésből a dolgozónak el kell tudnia látni önmagát, így lakhatását is, hacsak nem éhbéres közmunkáról van szó. Veszprémben szinte nincs olyan utca, ahol ne lenne kiadó vagy eladó ingatlan. Végig kell sétálni a városban és a környező településeken, tehát lakáshiányról nem beszélhetünk.

Kásler Árpád vagyok, A Haza Nem eladó Mozgalom Párt elnöke. Én nem tartozom a nyakkendős politikusok közé. Nem vagyok sem jobboldali, sem pedig baloldali, főleg nem gyűlölködő radikális.

Az arany középutat tartom járhatónak, a törvények betartása és betartatása mellett. Ma Magyarországon, rajtunk kívül nincs más párt és azon belül politikus, aki rendelkezik a kellő ismerettel, nemzetközi elismertséggel, a szükséges akarattal és bátorsággal, hogy véget vessen az emberek jogtalan devizahiteles kifosztásának.

Csak remélni tudom, hogy lesz bátorsága és bölcsessége a választópolgároknak, hogy valós vérfrissítést vigyenek be a magyar belpolitikába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!