Veszprém

2015.04.06. 17:51

Eredményesen szerepeltek az országos versenyen a veszprémi diákok

A Veszprémi Kossuth Lajos Általános iskola lett a legeredményesebb vidéki általános iskola, a Lovassy László Gimnázium a legeredményesebb vidéki négyosztályos gimnázium a Zrínyi Ilona matematikaverseny pécsi országos fordulóján.

Balla Emőke

Pécsett tartották a Zrínyi Ilona matematikaverseny országos fordulóját, Veszprém megyét tizenhatan képviselték  a 2-12. évfolyamon, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára, a verseny megyei szervezője.

"A legeredményesebb vidéki általános iskola" címet a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola nyerte (1990 általános iskola közül lett országos első, nemcsak a vidéki iskolák közül)."A legeredményesebb vidéki négyosztályos gimnázium" címet a veszprémi Lovassy László Gimnázium nyerte (az intézmény is abszolút első). A veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola országos tizenharmadik helyezett.

Az egyéni eredmények közül kiemelkedik az országos második helyezett Bálint Balázs  (Kossuth iskola, harmadik osztály), az országos második helyezett Morvai Levente (Kossuth iskola, negyedik osztály), az országos harmadik helyezett Nagy Viktória (Közgazdasági szakközépiskola, kilencedik osztály), az országos harmadik helyezett Döbröntei Dávid ( pápai Türr gimnázium, kilencedik osztály), az országos ötödik helyezett Radnai Bálint (Lovassy gimnázium, kilencedik osztály), az országos hetedik helyezett Stark Patrícia (Lovassy gimnázium, tizedik osztály) és az országos nyolcadik helyezett

Kósa Bendegúz (Lovassy gimnázium, tizenegyedik osztály). A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola negyedik  évfolyamos csapata (Morvai Levente, Czövek Benedek, Vojnity Viktor) országos első helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!