Veszprém

2015.04.03. 16:42

Magdi emlékére - Bódi Mária Magdolna vértanúságára emlékeznek

Szigliget, Litér - Áprilisban Bódi Mária Magdolna 70 éve történt vértanúságára emlékezik a Veszprémi Főegyházmegye. Magdi 1945. március 23-án Litéren áldozta életét társaiért, hitéért.

Áprilisban Bódi Mária Magdolna 70 éve történt vértanúságára emlékezik a Veszprémi Főegyházmegye. Magdi 1945. március 23-án Litéren áldozta életét társaiért, hitéért.

Az 1921-ben Szigligeten született lányt Badacsonytördemicen keresztelték meg, majd Köveskálra költözött szüleivel. Hiába vonzotta a szerzetesi élet, ez a vágya nem teljesülhetett, így Balatonfűzfőn kezdett dolgozni a gyárban. Naponta járt templomba, dolgozni és önkéntes munkáit végezni, mindenhova kerékpárral. Ekkor már Litéren élt, ahol a gyilkos golyók is érték. Életútjának emlékére szülőhelyéről halálának helyszínéig kerékpáros zarándoklat indul április 16-án Szigligettől Fűzfőig 70 év – 70 kilométer elnevezéssel. Április 16-án 18 órakor szentmise lesz Szigligeten, a Szűz Mária Szent Neve templomában: bemutatja és emléktáblát áld meg Márfi Gyula érsek. 17-én nyolc órakor indul a kerékpáros zarándoklat Szigligetről, badacsonytördemici és köveskáli megállókkal, megemlékezésekkel. Balatonfűzfő-Gyártelepen Márfi Gyula áld meg emléktáblát a gyár bejáratánál 17 órakor, majd 18 órakor szentmise lesz a Szent László- templomban. Másnap 8.30-kor indulás Litérre, ahol 10 órakor kezdődik az ünnepség, a szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz. Jelentkezni a Szaléziánum elérhetőségein lehet április 14-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!