Veszprém

2015.07.20. 15:37

Következmények nélkül - Rendszeresen tilosban parkolnak a Haszkovó lakótelepen

Veszprém – Évek óta tudomást sem vesz a közlekedési szabályokról a Haszkovó lakótelep környékén parkoló jó néhány autós – fordult név nélkül a panaszával egyik olvasónk a Naplóhoz. A rendőrség kéri, hogy jelezzék nekik telefonon a gondot.

Szám Dorottya

Hiába a jól láthatóan kitett tábla, miszerint mindkét oldalról behajtani tilos, a környék autósait ez nem tartja vissza attól, hogy akár a járdán keresztül is beálljanak a Haszkovó utca 12. alatti társasház előtti területre. Nem árut hoznak, ami megengedett lenne, hiszen már egyetlen működő üzlet sincs az épületben – panaszolta az olvasó.

– Zavarják a szabálytalankodók az itt élőket, a boltba sétáló időseket, a kocogó fiatalokat és a labdázó gyerekeket éppúgy, hiszen ők joggal bíznak benne, hogy biztonságban vannak. Innen, a parkolóból indul a Berkenye tanösvény, amelyet sok kiránduló gyalogosan jár végig. Nemrég történt, hogy egy behajtó autós majdnem elsodort egy idős asszonyt, de olyan is előfordult már, hogy padon ülő időseket súrolt kis híján egy kocsi – nyilatkozta az olvasó. Hozzátette, hogy megesett már az is, hogy tűzoltót és mentőket kellett hívni, akik a tilosban parkolók miatt nem tudtak elég közel megállni az épülethez.

Arra a kérdésre, hogy fordultak-e már a rendőrséghez, az olvasó úgy válaszolt, hogy még évekkel ezelőtt levelet írtak a lakók, amelynek köszönhetően a rendőrség napi ellenőrzéseket ígért.

Hiába a jól látható helyre kitett közlekedési tábla, miszerint mindkét oldalról tilos behajtani, sokan nem vesznek tudomást erről, és akár a járdán keresztül is behajtanak a társasház elé. (Fotó: Szám Dorottya)

– Egy időben valóban büntették a tilosban parkolókat, ma azonban, ellenőrzések híján, már nyugodtan figyelmen kívül hagyhatják a szabályokat. Mi több, előfordult olyan is, hogy szóvá tettük, erre még nekik állt feljebb. Az autótulajdonosok többsége itt lakik, ők nem vállalják a konzultációt a közös képviselővel. Azzal érvelnek, hogy nagyobb biztonságban van a járművük, ha az erkélyről szemmel tarthatják, másrészt egy nyaralás vagy egy nagy bevásárlás alkalmával kevesebbet kell cipekedniük, mintha a közelben található kijelölt parkolóhelyen tennék le a kocsit. Nekünk, lakóknak pedig nem csak a biztonságunkat veszélyeztetik, de még az erkélyekre felszálló benzingőzt is el kell viselnünk.

– Sajnálatos, hogy nem jelezték nekünk a lakók ezt a problémát – ezt közölte érdeklődésünkre Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette továbbá, amennyiben a lakók hívják a 112-es, ingyenes telefonszámot, bizonyosan megoldódott volna már a parkolással kapcsolatos gondjuk. Mindazonáltal a rendőrség képviselői az említett városrészt egyébként is kiemelten figyelik, illetőleg kezelik az ottani eseményeket, valamint a biztonságot.

– A fent említett üggyel kapcsolatban egyébként nem érkezett hozzánk semmilyen bejelentés az elmúlt időszakban – hangsúlyozta a lakóteleprészt érintő, parkolással kapcsolatos felvetésünkre, illetőleg olvasónk kifogására Gaál Csaba megyei szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!