Veszprém

2015.07.08. 16:43

Újjáépül a közösség - Szakmai képzést szerveznek munkanélkülieknek

Veszprém - Újabb szakmai képzés indul a veszprémi Házgyári úti szegregátumban élő munkanélküli embereknek.

Napló információ

Újabb tizenöt ember kap esélyt az elhelyezkedésre a veszprémi Házgyári úti szegregátum lakói közül, ők a július 13-án induló OKJ-s képzés során hulladékgyűjtő és -szállító képesítést szerezhetnek. A tanfolyam elméleti ismereteinek oktatása a toronyépületben lesz, a gyakorlati képzést a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. telephelyein kapják a résztvevők.

A 2013 februárjában uniós támogatással indult Vertikális Közösségi Integrációs Program képzésekkel és a környezet fejlesztésével segíti az ipari övezetben álló egykori munkásszálló lakóinak felzárkózását, beilleszkedését. A nagyobb gyerekeket nyáron Budapestre viszik táborozni, ahol a főváros nevezetességeivel ismerkedhetnek meg. A szünidőben két családi kirándulást is szerveznek a toronyban dolgozó szociális munkások, júliusban a Cuha völgyébe utazhatnak szüleikkel együtt a gyerekek. A lakott épületektől két kilométerre lévő toronyban 210 ember él, a gyermekek száma 45.


A rehabilitációs programoknak köszönhetően a Házgyári úti épület ma már nem tekinthető szociális zsákutcának, a házban egyfajta mobilitás kezdődött, több lakásba új családok érkeztek. Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!