Veszprém

2015.08.31. 16:04

A pénzüket követelik - Quaestor-károsultak demonstráltak Veszprémben

Veszprém - Demonstrációt szerveztek hétfőn a Quaestor-károsultak a megyeszékhelyen, az Óváros téren.

Kovács Erika

– Azért itt tartjuk a tüntetést, mert hétezer károsult van, ami családtagjaikkal együtt 21 ezer ember, így a megye lakosságának jelentős része vesztette el évtizedek alatt megtakarított vagyonát – hangsúlyozta a budapesti Himmer Éva, az egyik szervező, aki szintén károsult. Hozzátette, a hétezer károsultból közel ezren a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. ügyfelei, akik a törvény felfüggesztése miatt egyetlen forintot sem kaptak.

A Questor demonstráción Himmer Éva szervező követeléseik között utalt arra is, hogy számítanak a törvényes kárrendezésre, eszerint az érintetteket kártalanítsák 30 millió forintig. Követelték ezen felül azt is, hogy az állam készfizető kezessége azonnal kerüljön be a törvénybe, illetve az ügyükről hiteles legyen a tájékoztatás. – A harminckétezer károsult sok mindenen átment az utóbbi időben, történtek emberi tragédiák, és sok család élete megroppant azért, mert elvesztették életük megtakarításait – hangoztatta Himmer Éva.

Kiderült még, törvényes eszközökkel a végsőkig küzdenek igazukért.

A szónok után a szocialista Gőgös Zoltán és a független Kész Zoltán országgyűlési képviselők, valamint Kálmán-Pikó István, a Quaestor károsultak szóvivője beszélt az emberekhez, majd a szervezők levelet adtak át Porga Gyula polgármesternek, amelyben azt kérik, segítse őket lehetőségei szerint abban, hogy pénzükhöz jussanak. A város elöljárója azt mondta, neki nagyon fontos az emberek sorsa, ezért amire képes, megteszi ügyükért. A károsultak, akiket megkérdeztünk elmondták, nagyon bíznak abban, hogy hozzájutnak pénzükhöz, érzékelik a kormányzati szándékot, hiszen az idevonatkozó törvény nem véletlenül született meg, és remélik; hamarosan megkapják megtakarításaikat, amit az emberek zöme egész életében gyűjtött össze. Himmer Éva kérdésünkre, hogy miért nem az országgyűlési képviselőknek adták át a levelet, elmondta, korábban már ők is megkapták azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!