Veszprém

2015.09.16. 17:38

Utak újulnak meg Veszprémben - Több helyen megváltozott a forgalmi rend

Veszprém - Útfelújítások miatt öt helyszínen kell hosszabb-rövidebb időre forgalomkorlátozásra számítania az autósoknak a megyeszékhelyen év végéig.

Marton Attila

Csatornát építenek és az utat is felújítják a Viola utca egy szakaszán, emiatt teljes pályás útlezárás lesz érvényben az utcában október elejéig, a Viola közben pedig novemberig. A Levendula utcában szintén csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornát építenek, ezért szeptember végéig lezárják az autósok előtt az érintett szakaszt. Az Erdész utca Jutasi útra csatlakozó szakaszán a műfüves labdarúgópálya építése miatt kell körültekintően közlekednie az arra járóknak, a munkálatok november közepéig befejeződnek.

A Viola utcában augusztus végén kezdték el a csatornaépítést. Fotó: Balogh Ákos

Ahogyan arról lapunkban korábban beszámoltunk, a Remete utcai hidat elbontják, és újat építenek helyette. A híd az 1960-as években épült, műszaki állapota és teherbírása már nem volt megfelelő, korszerűsítése pedig nem lett volna gazdaságos. Az új híd építése – amelynek beruházási költsége valamivel több, mint hatvanmillió forint – várhatóan 2016 januárjában fejeződik be, addig a közlekedők a Fenyves és Deák utcákon keresztül tudják kikerülni a Remete utcai építkezést.

A fejlesztések műszaki tartalmát, valamint a forgalmi rend változásokkal kapcsolatos részleteket előzetes időpontegyeztetés után a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodáján megismerhetik a veszprémiek, közölte Schmidt István irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!