Veszprém

2015.09.13. 17:53

Útfestésre hangolódva

Veszprém - Azok a kirándulók, , akik mostanában sokat sétálnak, túráznak a Balaton-felvidék túraútvonalain, találkozhatnak azokkal a szervezett természetjárókból álló munkacsoportokkal is, akik hivatalból útfestő munkatúrán vesznek részt a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (VMTSZ) koordinálásában.

Jákói Bernadett

Ezekben a hetekben a VMTSZ által felügyelt túraútvonalakon kerülnek felújításra a turistákat eligazító útvonaljelzések, jelen esetben a Balaton-felvidéki Kék Túra útvonalát jelző kék sáv és azt kiegészítő kék keresztjelzések.

Pajtliné Kerti Mária és Dürgő Ágnes az Ajkai Kórház SE szervezett természetjárói is részt vesznek a munkálatokban Fotó: a szerző

Emellett a turistaút járhatóságát és láthatóságát biztosító karbantartói munkát is végzünk, amelyeket egyeztetve az önkormányzatokkal és az illetékes erdőgazdaságokkal teljesítünk- nyilatkozta Mag Éva a felújítást kezdeményező Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség elnöke.  A megyén áthaladó Balaton-felvidéki Kék Túra útvonal teljes szakaszából a Pétfürdőtől Balatonfüredig tartó munkálkodásban a megyei tagszervezetek képviselői a Magyar Természetjáró Szövetség által kiadott jelzésfestő útmutató alapján serénykednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!